Fredag 2015.02.27

Jobbig dag och återigen så vänder jag mig hit för att få ner alla de tankar som snurrar runt i huvudet i och med den ständiga ängslan -och min stora oro som växer desto mer jag funderar över vad som kommer att hända med min Wilma.
 
Vi blev inte mycket klokare efter dagens besök hos djursjukhuset i Slöinge. Ett stort TACK till dig "mobro Fedik" som gav oss skjuts och fanns som ett mycket bra moraliskt stöd, trots att du hade jobbat natt och inte sovit en blund! Både jag och Wilma är oerhört tacksam för detta! ♥
 
Ett par timmar spenderade vi på sjukhuset där Wilma först blev undersökt av en hund-ortoped som heter Andy. Han sträckte och drog i Wilmas ben och huvud fram och tillbaka, tryckte och klämde och tryckte sedan lite till. Han konstaterade sedan att det var hennes armbågsvinge (heter det så?) som var väldigt svullen och att smärtan strålande härifrån. För att undersöka detta lite närmare så ville han därför göra en röntgen. Wilma fick lugnande (och jag började såklart att lipa, tycker det är HEMSKT att se Wilma sådan!) sedan rullade vi in henne på en rullvagn(?) in till röntgenrummet och tog ett par bilder. Jag och Fidde blev klädda i ett par mycket tunga röntgenrockar och fick hjälpa till att hålla Wilmas ben så de var i rätt vinkel och så. Åh, jag måste ju berätta. De ville ha en bild på Wilma när hon låg på rygg, så Fidde fick hålla ut bakbenen och jag höll i frambenen, så att Wilma låg som en raklång korv där på röntgenbordet. Hon brukar ju ligga och sova så emellanåt och jag tror nog att hon låg rätt gott där för rätt som det var så började hon snarka. Haha! Högt och tydligt! Älskade lilla hund!
 
Bilderna visade tydligen inte så mycket, Andy visade mig bilderna och på en bild så förklarade och visade han det svullna partiet samt att där var någon slags föränding(?) på skelettet men inget som var såpass tydligt att man kunde sätta en diagnos. Medan Wilma fortfarande var dåsig så passade de även på att ta blodprover (infektionsprover) samt att de gjorde en punktion på svullnanden. När vi började bli klara så tyckte jag att allt fortfarande kändes väldigt luddigt. Jag hade ju inte fått svar på någonting kändes det som. Jag fick det förklarat som så att antingen så kunde svullnaden och smärtan bero på:
 
1. En infektion
2. En inflammation
3. En tumörväxt(!)
 
Veterinären skulle ringa mig så fort han fick reda på vad proverna visade. Proverna hann bli klara idag (kors!) så han ringde mig här nu i eftermiddags. Wilmas prover visade tydligen inte på någon infektion men att hennes levervärden var något förhöjda och att blodvärdet var något under vad som anses "normalt" -men att detta inte var några konstigheter med tanke på Wilmas ålder. Punktionen som de gjorde visade inte heller någonting avvikande men veterinären sa att denna punktion inte var helt tillförlitlig och att man därför inte helt kunde utesluta att det var en tumör. Betyder detta då att de misstänker att det är en tumör? Har man uteslutit att det kan vara en infektion då eftersom att proverna inte tydde på det? Tankarna snurrade nu runt i huvudet på mig ännu mer samtidigt som jag försökte bibehålla koncetrationen så att jag kunde fortsätta lyssna på det som han sa. Han pratade om fortsatt utredning och om vilka alternativ som fanns att välja emellan och det som antagligen skulle ge bäst resultat var att göra en biopsi (ta ett vävnadsprov) för att se vad det är för celler, om det är cancerceller eller vad det nu kan tänkas vara.
 
Nu på onsdag den 4/3 har vi fått en ny tid för att genomgå just denna biopsi. Hon kommer bli helt nedsövd inför denna .Jag och Wilma ska infinna oss i Slöinge vid 8.15 -och jag ska då lämna Wilma där över dagen(!) Fy fan rent ut sagt vad det kommer bli jobbigt att åka ifrån henne! Alltså.. Jag orkar inte mer.. När ska allt elände ta slut?
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0