I ♥ shoes

 
 
 
 
Det är någonting visst med mig och skor alltså, haha! Får aldrig nog. Hittade dessa på Nelly och fullkonligt älskar de guldiga detaljerna. De går loss på 599:-
 
 
 
 
 
 

Söndagkväll

 
 
Sitter hemma hos mor och far och ikväll mös jag till det ordentligt med en bingolott. Vann dock ingenting, så får helt enkelt hoppas på bättre tur nästa gång! :) 
 
 
 

Glad tjej!

 
Vägdag idag. Jag har gått ner 4kg sedan operationsdag, vilket måste bli...på 11 dagar
Känns fint!
 
 
 
 

New shoes

 
 
 
#Fin på fötterna i höst# värme# Skopunkten#

VIKTKOLL

 
STARTVIKT:
Datum: 2013-08-15
Vikt: 114 kg (BMI 38,1)
 
VIKT EFTER FLYTVECKORNA INNAN OP:
Datum: 2013-09-18
Vikt: 102,7 kg (BMI 34,3)
Total viktnedgång: 11,3 kg
 
VIKT 11 DAGAR EFTER OPERATION: 
Datum: 2013-09-29
Vikt: 98,7 (BMI 33)
Viktnedgång: 4 kg
Total viktnedgång: 15,3 kg
 
 
 
Kommer nu ibörjan att väga mig varje vecka (söndagar) eftersom viktnedgången sägs vara som mest då.
 
 
Datum: 2013-10-06
Vikt: 97,5 kg (BMI 32,6)
Viktnedgång: 1,2 kg
Total viktnedgång: 16,5 kg 
 
 
Datum: 2013-10-13
Vikt: 95,5 kg (BMI 31,9)
Viktnedgång: 2 kg
Total viktnedgång: 18,5 kg
 
 
SARA SLARVPELLE GLÖMMER OCH UPPDATERA SIN VIKT!
 
 
Datum: 2013-11-19
Vikt: 88.4 kg (BMI 29,5)
Viktnedgång: 7,1 kg
Total viktnedgång: 25,6 kg
 
 
 
 


Räkna ut ditt BMI här
 

Smells good

 
 
Dessa två fick följa med mig hem idag efter en tur på stan med mams. Köpte 2 par skor med, kan visa dem lite senare :)
 
 
 
 

KAFFE!

 
 
 
Jag drack en skvätt kaffe igår, första gången efter operation. Det gick bra. Satt inte alls fel! :)
 
 
 

Sprutorna

 
 
Varje kväll i 10 dagar har jag tagit en spruta i magen(!) Sprutorna ger en blodförtunnande effekt och förebygger risken för att blodproppar bildas. Jag var skit skraj rent ut sagt i början men det blev lättare efter varje gång :) 
 
 
Idag tog jag den sista!!! I made it!!!
 
 

Min gastric bypass 2013.09.18 i Kristanstad

 
 
 
 Klockan 13.02 den 17/9 avgick mitt tåg från Halmstad mot Kristianstad. Tåget stannade i Lund där jag fick byta till ett annat tåg med hjälp utav mammas hjälp, som kom ner ifrån sitt jobb som ligger alldeles intill stationen. (Haha, jag har aldrig sett mamma springa så fort. Vi hade bara en minut på oss nämligen) ♥
 
Efter en härlig promenix i det härliga höstvädret hittade jag äntligen hittade fram till hotellet där jag skulle bo.
 
Ett minimalt litet rum.. 
 
 med en pytteliten tv :) Jag var framme här vid 16.00 tiden och tyckte då att det kändes väldigt långt kvar fram tills läggdags så gick jag bort till MAXI en sväng och köpte en tidning och ett nagellack :)
 
Innan jag gick och la mig skulle jag duscha i Hibiscrub, vilket jag också skulle göra på morgonen därpå. Efter duschen kröp jag ner i sängen och kollade på idol, sedan somnade jag som en stock och sov ända fram tills dess att klockan ringde.
 
 Sjukhuset låg alldeles intill och när klockan var 10.15 (skulle inte vara där förrens 11 egentligen) kunde jag inte hålla mig längre, så då knatade jag bort till sjukhuset. 
 
Det var inte alls särskilt svårt att hitta till avdelningen och när jag väl kommit in så fick jag sitta och vänta ett tag. Under tiden jag satt där och väntade så lunkade det förbi ett par kvinnor med sina droppställningar och de såg...något sådär tagna ut. När jag satt där och funderade på hur jag skulle må efter operationen så kom det en man och satte sig brevid mig, detta var narkosläkaren. Han frågade om jag var redo och berättade lite om hur dagen skulle se ut. Min operationstid var efter lunch sa han, runt kl. 13.00. Han berättade också vilka komplikationer som kan uppstå i samband med operationen. 
 
 
 
11.10 kom det en sjuksköterska som visade in mig i ett rum för vägning samt lite information. Tankar som "tänk om vågen där hemma visar helt fel och jag inte har gått ner tillräcklligt" började flyga runt i huvudet på mig. Men jag hade klarat mig, målvikten var 108kg och jag hade gått ner till 102,7. Woho, hejja mig!
 
  
 
Sedan visade hon in mig i mitt rum där jag fick byta om till operationskläder. Sedan kom hon in och försökte sätta en nål i armen på mig vilket naturligtvis inte gick, så hon fick sätta den i handen istället. AJ! Sedan kopplade hon på droppet. Fick ett par tabletter också som jag skulle skölja ner med någon äcklig sörja. I väntan på min tur så tog jag mig en liten lur. ZzZz
 

Mycket riktigt, klockan 13.00 kom narkosläkaren in och väckte mig och sa att det var min tur. Masade mig in på toan med droppställningen och kissade lite. Sedan körde vi tillsammans ner sängen till operation och här gick det undan vill jag lova! Haha! Väl uppe på operationsbordet ploppade det upp en massa huvud som sa att de hette en massa olika namn. Ben och armar spändes fast och jag började nu faktiskt att känna mig lite illa till mods eftersom alla drog och slet i mig på samma gång och allting skulle gå så himla fort. En kvinna berättade att medlet som de skulle spruta in i handen kunde göra lite ont. -Jaha, tänkte jag och spände mig ännu mer och väntade på att det skulle göra ont. En känsla av att det spänner i handen är det sista jag minns innan jag somnar.
 
När jag sedan vaknar till liv igen, efter vad som inte alls kändes som särskilt lång stund, befinner jag mig nu på uppvaket. Jag sover och sover och sover lite till. Jag får flytta över till en fåtölj och sover ännu lite till. Efter någon timma eller så (eller vad vet jag, jag har inte en jäkla om hur länge jag satt och sov i den där fåtöljen) fick jag med hjälp av en sjuksköterska vingla in till mitt rum och ni kan ju gissa vad jag gjorde där..Jo jag sov :) Allt var frid och fröjd men framåt kvällen började jag att må fruktansvärt illa och jag klökte och klökte och mådde skit rent ut sagt. Detta höll i sig hela natten och fram tills torsdag eftermiddag så det blev ingen hemgång för min del utan jag fick bli kvar en natt till vilket såklart inte var så kul. 
 
En ny Sara vaknade upp fredag morgon och efter en härlig dusch, ett informationsmöte och träff med läkare så fick jag äntligen åka hem ♥ 
 
 
 
THE END
 
 
 
 

5 hål i magen

 
 
 
 
Min mage 5 dagar efter operation
 

Healing!

Det är nu över en vecka sedan som jag opererades. Jag är fortfarande rätt trött och blir lite snurrig emellanåt och denna process är ju en väldigt stor omställning för kroppen så det tar ju såklart sin tid innan man kommer på banan igen men det känns verkligen hur bra som helst att jag äntligen fått gjort det! Jag har börjat fila lite på min alldeles egna operationshistoria + att jag har tagit bilder så att jag förhoppningsvis ska kunna se skillnaden sedan. Får se om jag vågar lägga om lite bilder här på bloggen (tycker själv att det är kul och se sådana bilder när jag läser andra GBP-bloggar och beundrar verkligen deras mod som vågar) 
 
Läkningsprocessen på magen går iallafall alldeles utmärkt känner jag eftersom det kliar något så fruktansvärt  under plåstren, hihi. På måndag ryker dem! Ska bli SÅ skönt att få bort dem! Jag kikade faktiskt lite på hur det såg ut, då jag skulle byta två utav mina plåster. Det såg inte alls så farligt ut! Såg ut som där satt piercings mitt på fläsket, rakt upp och ner och mitt i ingenstans!
 
Matrutinerna tycker jag funkar helt ok! Målet nu efter operation är ju att komma upp i minst 1,5 liter vätska/ dag vilket jag i och för sig tycker är rätt tufft att uppnå emellanåt. Måste bli bättre på mina mellanmål. Tanken är att man ska äta 6 ggr om dagen, frukost, lunch och middag samt 3 mellanmål varav varje måltid består av 1,5 dl och att dessa ska ta 30 minuter att få i sig. Däremellan ska man dricka vatten. Så om ni förstår så känns det inte som att jag gör annat än och äter och dricker :)
 
 
  
 
 
 

2013-09-18

 


Min vikt strax innan operation
 
Vikt: 102,7kg (BMI 34,4)
 

 
Notis: Total viktnedgång 11,3 kg
 
 
 

Home sweet home ♥

Heeej på er!
 
Nu är jag hemma igen! Operationen gick bra, och jag kom hem från sjukan i fredags efter en lååång bilfärd hem. Vi körde nämligen något sådär fel, haha! Hem kom vi iallafall!
 
Allting har flytit på bra tycker jag, har inte haft sådär jätte ont heller. Som värst var det när jag låg på sjukhuset efter operationen, på natten mellan onsdag - torsdag. Vaknade och mådde JÄTTE illa, klökte och klökte men kom ju såklart inte upp någonting eftersom maggen var tom. Illamåendet höll i sig fram tills torsdag e.m och på fredag fick jag äntligen åka hem.
 
Just nu jobbar jag med mina nya matrutiner, tycker jag inte gör annat än och äter. Pytte pytte lite i taget. 
 
 
 
 
 

The day before the day

Sitter hemma hos mamma och pappa just i detta nu, de är jätte snälla och låter Osti (Wilma) bo här under tiden jag är i Kristianstad. Tänkte göra mig en kopp kaffe medan jag väntar på skjuts till tågstationen, tack snälla Plutti <3 
 

 
 
Detta kanske blir det sista inlägget jag skriver (innan operation alltså) :D och på tal om det... Det ringde en tjej till mig innan och ville prata om min pension. Haha!
 
  
Jag: Jag har inte riktigt tid nu, har lite bråttom (jag hade faktiskt bråttom)
 
Pensionstjejen: Jaha ok men då ringer jag tillbaka en annan dag.
 
Jag: Fast.... (ville ju inte alls hon skulle ringa) jag ska opereras imorgon så jag kommer nog inte orka prata om min pension då.
 
Pensionstjejen: Nämen OOOJJJJ, jag hoppas att det inte är något allvarligt!
 
Jag: Nej då, det är det inte :)
 
Pensionstjejen: Okok men då kanske jag kan ringa i slutet av nästa vecka då´rå så får vi se om om det nu blir någon pension eller inte för dig?
 
Jag: Ehh....!? 
 
 

 
VI HÖRS!
 

1 day left (!)

Väskan står färdigpackad och klar. Imorgon hoppar jag på tåget som går 13.02 från Halmstad - Lund där jag gör ett byte från Lund - Kristianstad. Centralstationen ligger dock en bit ifrån hotellet där jag ska bo och jag har väl inte någon direkt plan på hur jag ska ta mig dit, mitt lokalsinne är väl sådär, hihi. Men det ska nog gå fint, får la ta en taxi om jag virrar bort mig alldeles :) 
                                                                                                                                                      Så här  kommer det snart att se ut i min magge
Checklista innan op!

  1. Kolla tåg till Kristianstad (boka!)
  2. Köpa Hibiscrub + dosett på Apoteket
  3. Packa!
  • Toalettartiklar (schampo, balsam, tandborste, tandkräm, borste, smink(?)
  • Underkläder
  • Myskläder (glöm ej mystofflorna)
  • Vattenflaska
  • Mediciner (Fragminsprutorna)
  • MobilladdareDet var nog allt..Tror jag iallafall..Hade gärna velat ha med min dator men vet inte om det är så smart :/

    

3 days left!

Inte långt kvar tills operation nu alltså.. 3 dagar (!) I onsdags ringde jag till Aleris och bekräftade min operationstid, stämde också av att jag hade gått ner mina 5 kg. 
 
Nu ikväll har jag varit med Linda, Annelie och Martina på Bulls. Vi pratade lite om operationen nu på onsdag och det kändes inte alls jobbigt att prata om det eftersom de verkade väldigt positiva och glada för min skull. Herregud vad det kändes härligt. Jag vet inte varför jag ska hålla på och bry mig om vad andra tycker hela tiden. Skit samma liksom! Huvudsaken är ju att jag mår bra eller hur!? Men tjejerna förgyllde allt min tillvaro ♥ 
 
 

Helgens utmaningar

 
 
 

Tjaa..vad kan jag säga.. Jag blir då inte alls sugen när jag utsätts för alla dess tänkbara utmaningar. Inte alls, nejdå.. 
 
 
 
 

2013-09-08

 

 
 
Vägde mig imorse.. och blev positivt övveraskad!
 
Viktnedgång sedan 2013-08-26: - 4,7 kg 
 
 
 

Notis: Skönt att det hårda arbetet lönar sig! Nästan -5 kg på 2 veckor(!) Iiihh känns jätte härligt! Imorgon går jag in på 3 och sista veckan med flyt! 

Stolt Halmstadbo :)

 
 
 
Team%20Rickard%20-%20Circle%20of%20life
 
Hejja Halmstad!.. och hejja Daniel! :)
 
 

Dagens utmaning

  
 
 
Detta får bli dagens utmaning. De bestämde sig för att ha lite gott till fotbollen ikväll här hemma. Det går bra. Jag tuggar tuggummi som aldrig förr jag :) Hejja Sverige!
 
 

This is me

 
 
 
 
Det finns ju en anledning till att det inte finns några bilder på mig här i bloggen. Jag tycker det är jobbigt. Men det kommer säkerligen ju säkrare jag blir i mig själv :) Här är jag iallafall. Denna bilden är tagen i Turkiet innan jag gick upp i vikt och här vägde jag runt 75kg tror jag. Här trivdes jag med mig själv vilket också är målsättningen med min kommande viktnedgång. 
 
 
 

14 days left

 
Det är nu 2 veckor kvar tills operation.
Hoppas tiden går snabbt nu.
 
 

Some updates

Jag har nu överlevt 9 dagar med VCLD (flytande kost) Magen mår ju sisådär ska jag säga, var uppe och sprang ett par vändor på toa inatt, hehe :) Jag är väldigt trött i stort sett hela tiden men det är ju inte så konstigt. Nu längtar jag mer än någonsin efter operationsdag.
 
Träffade min gamla hårfrisörska på MAXI häromdagen. Hon har också gjort en GBP och berättade att hon hade gått ner 30 kg på 2 månader (!!!) Hur sjukt är inte det. Hon sken som en sol och jag kunde inte annat än att stråla ikapp med henne samtidigt som jag tänkte på att det snart är min tur.
 
 
 
 
RSS 2.0